Volledig scherm
Archieffoto © Ed van Alem

Valse start Beuningen tegen ‘lucky’ Zwolle

BEUNINGEN - De hockeysters van Beuningen hebben de eerste wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse D op eigen veld verloren van Zwolle: 0-1.


Het gedegradeerde Wijchen kwam in de derde klasse A niet verder dan een gelijkspel bij het Brabantse Boekel: 3-3.

In dezelfde klasse opende Apeliotes met een thuiszege op Berlicum: 4-0. Voor de Nijmeegse studentenploeg, die acht nieuwe speelsters heeft, waren Maaike Voskamp en Marka Vermeeren allebei twee keer trefzeker.

Onder leiding van de teruggekeerde coach André Coenders verloor vierdeklasser Druten op eigen veld van Nuth: 1-3. Janneke Korsten maakte het enige doelpunt voor de thuisploeg.

De hockeyers van tweedeklasser Beuningen wonnen na de degradatie de eerste wedstrijd van het seizoen van Zevenaar: 3-0.

Onder leiding van trainer Michel Schoenmaker, die overstapte van de vrouwen naar de mannen, kende tweedeklasser QZ een droomstart bij Almelo: 0-9. „We hebben wat meer structuur en rust in het team gebracht”, zei Schoenmaker. „Het talent komt er nu al uit, al is Almelo niet de gevaarlijkste tegenstander.”

Poulegenoot Apeliotes versloeg in Nijmegen Venray: 3-2. Xander van de Mortel, Remko Hartveldt, Stan Lelieveldt stelden de zege veilig.
Druten ging in de vierde klasse B onderuit bij Cranendonck: 7-4. De broers Arnhe en Tjerk Lowiessen, Martijn Luijpen en Sander Prenger scoorden.

Regiosport