Volledig scherm
Ruth van der Meijden (links) loopt gelijkop met Bojana Bjeljac uit Kroatië tijdens de marathon op de EK atletiek. © AFP

Van der Meijden bij beste twintig op EK in Berlijn, Nageeye valt uit

BERLIJN – Ruth van der Meijden is als achttiende geëindigd op de marathon tijdens de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. De atlete uit Groesbeek kwam op ruim negen minuten achter winnares Volha Mazuronak uit Wit-Rusland binnen. Van der Meijden liep 2.35.44. Abdi Nageeye van Cifla had medaillekansen, maar viel met maagklachten uit.

Van der Meijden bleef vier minuten boven haar toptijd. Vorig jaar won de Groesbeekse de marathon van Rotterdam in 2.31.15. Van der Meijden zei in aanloop naar de EK dat ze hoopte op een klassering in de top tien. Daar bleef ze maar twee minuten van verwijderd. Ze was de beste Nederlandse. Andrea Deelstra viel uit.

Van der Meijden nam wel revanche voor haar EK-debuut van vier jaar geleden op de klassieke afstand. In Zürich liep ze destijds een hamstringblessure op en viel al na 15 kilometer uit.

Medaillekansen Nageeye

Bij de mannen liep de marathon uit op een bittere teleurstelling voor Abdi Nageeye. De atleet van Cifla uit Nijmegen moest de strijd voortijdig staken vanwege maagklachten.

Nageeye, die veelal in het buitenland is maar Nijmegen nog wel als zijn uitvalsbasis in Nederland heeft, deed mee om een medaille. Hij stapte op 5 kilometer voor de finish uit (de marathon is ruim 42 kilometer). Nageeye lag op dat moment vierde. De Belg Koen Naert won in 2.09.51.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport