Volledig scherm
Yasmine Abbes (4) tijdens Molenhoeks Makkie. © Theo Peeters

Van der Meijden verpulvert parcoursrecord van Molenhoeks Makkie

MOLENHOEK - Ruth van der Meijden heeft het parcoursrecord (5 kilometer) van Molenhoeks Makkie verpulverd. De hardloopster uit Groesbeek liep haar afstand in zeventien minuten en 29 seconden, 32 tellen sneller dan het oude record van Manjorie Janssen uit Nijmegen.

Tom Disveld uit Amsterdam was onder de mannen de snelste op de vijf kilometer (16.12). Op de tien kilometer won Nijmegenaar Mike Foppen, die een tijd van 33 minuten en 14 seconden liep. Bij de vrouwen won Christine Venhuizen op diezelfde afstand.

Nijmegenaar Bram Koppenaal was op de langste afstand (15 kilometer) de snelste met een tijd van 54.53. De vlugste vrouw was Pauline Bos uit Malden (1.03.15).

Voor Yasmine Abbes (16) uit Mook was de run erg bijzonder. De piepjonge topatlete begon haar hardloopcarrière bij Molenhoeks Makkie, toen ze werd gescout door haar huidige trainer van Running Team Simba. ,,Ik ken dit parcours als geen ander. Helaas had ik gisteren nog een lactaat-test (meting van verzuring) bij Papendal, dus kon ik niet voluit. Ik ben toch blij dat ik nog een podiumplek heb bemachtigd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport