Volledig scherm
Marije Peters in actie tijdens de Warandeloop © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Van der Wielen beste Nederlander tijdens Warandeloop

TILBURG – De Nijmeegse atleet Jesper van der Wielen is tijdens de Warandeloop in Tilburg als zesde geëindigd op de lange cross (10.000 meter) in een tijd van 30 minuten en 4 seconden. De 25-jarige hardloper van Team Zevenheuvelen was daarmee de beste Nederlander van het sterk bezette deelnemersveld.

Van der Wielen zat tot de eindspurt in de voorste groep, maar zag vlak voor zijn neus de Noor Sondre Nordstad Moen als eerste over de finish gaan. Teamgenoot Mike Foppen eindigde op plaats 43.

Bij de vrouwen eindigde de Groesbeekse atlete Ruth van der Meijden op de tiende plaats. De atlete van Cifla liep de lange cross over 8000 meter. Ze deed 28 minuten en 3 seconden over de race in Tilburg. Ze eindigde van de Nederlandse deelnemers als derde. De Zwitserse Fabienne Schlumpf ging de hele race aan kop en won in een tijd van 27 minuten en 16 seconden.

Op de korte cross (2500 meter) bij de vrouwen eindigde de Groesbeekse atlete Marije Peters als vierde. Haar Nijmeegse ploeggenote Julia van Velthoven van Team Zevenheuvelen eindigde als zevende in een tijd van 7 minuten en 45 seconden. De 22 jarige atlete won daarmee het klassement voor vrouwen onder 23 jaar op de korte cross.

Regiosport