Volledig scherm
Jesper van der Wielen komt juichend over de finish bij de Stevensloop. Hij won de wedstrijd voor de derde keer in vijf jaar. © Paul Rapp

Van der Wielen kroont zich met derde zege tot ‘Mister Stevensloop’

NIJMEGEN - Jesper van der Wielen heeft zondag voor de derde keer de Stevensloop gewonnen. De atleet van Team Zevenheuvelen sloot de race over 10 kilometer af in 30.02 minuten. Eerder al won hij de edities van 2015 en 2018.

De Stevensloop voelt voor Wijchenaar Van der Wielen als een thuiswedstrijd. ,,Het is altijd mooi om zo’n wedstrijd dan te winnen. En vooral voor de derde keer. Er stonden veel vrienden en familie langs de kant. Ik heb een ontspannen race gelopen’’, zei Van der Wielen na afloop.

De Stevensloop bestaat pas vijf jaar. Van der Wielen is met drie zeges met recht ‘Mister Stevensloop’.

Afzegging Foppen

Directe concurrent en teamgenoot Mike Foppen verscheen zondag niet aan de start in de Lange Hezelstraat vanwege een kuitblessure. De verwachte tweestrijd bleef dus uit. ,,Dat vind ik wel heel jammer’’, zegt Van der Wielen. ,,Hij was toch mijn grootste concurrent en dus een goeie prikkel om mezelf meer pijn te doen.’’

Zege Boonstra

Bij de vrouwen won Miranda Boonstra uit Molenhoek de 10 kilometer. Ze finishte met een tijd van 35.07 minuten.

De 5 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Mark van Kessel uit Deurne, in 15.42. Roos Blokhuis uit Hoornaar zette een tijd neer van 17.19 en kwam daarmee als eerste vrouw over de finish op de 5 kilometer.

Volledig scherm
De start van de Stevensloop. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport