Volledig scherm
Saskia van Duivenboden is sinds dit seizoen keepster van Oranje-Rood. © Van de Meulenhof

Van Duivenboden hoopt met Oranje-Rood op beslissingswedstrijd tegen Amsterdam

EINDHOVEN - Saskia van Duivenboden leeft haar droom. In haar eerste seizoen bij hockeyclub Oranje-Rood staat de voormalig keepster van NMHC in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.

Na de nederlaag van donderdag (2-5) is zaterdag (12.30 uur) de return in Amsterdam. Mocht Oranje-Rood winnen, volgt zondag (eveneens om 12.30 uur) een derde duel. ,,Dit is wel even wat anders dan play-offs spelen met Nijmegen, dit is supergaaf om mee te maken”, zegt Van Duivenboden (26).

Volledig scherm
Saskia van Duivenboden als keepster van Nijmegen in het hoofdklasseduel met Laren vorig seizoen. © Eveline Van Elk

De Arnhemse speelde liefst negen jaar voor Nijmegen, waar ze vooral play-offduels voor promotie naar de hoofdklasse speelde of in de play-outs moest vechten tegen degradatie van het hoogste niveau.

Van Duivenboden, met Nijmegen drie seizoenen actief in de hoofdklasse, verkaste afgelopen zomer naar Oranje-Rood. Bij de Eindhovense topclub won ze de concurrentiestrijd met Sarah Sinck.

,,Spelen bij Oranje-Rood is een wereld van verschil dan bij Nijmegen”, zegt Van Duivenboden. ,,Daar kende ik iedereen, met name in play-offwedstrijden was dat leuk. Er hing dan een geweldige sfeer bij de club. Hier bij Oranje-Rood draait het puur om tophockey. Het enige dat telt is het halen van de finale.”

Van Duivenboden is voormalig jeugdinternational. De inwoonster van Nijmegen hoopt ooit nog voor het Nederlands elftal uit te komen. ,,Dat speelde op de achtergrond wel mee bij mijn transfer. Ik had mijn studie Geneeskunde afgerond en was klaar voor een volgende stap. Ik wil achteraf niet het gevoel hebben dat er meer in had gezeten.”

Quote

We kwalifi­ceer­den ons met twee vingers in de neus, daardoor hadden we de tijd om Amsterdam ‘dood’ te analyseren

Saskia van Duivenboden, keepster van Oranje-Rood

Vooralsnog moet ze Anne Veenendaal van Amsterdam en Josine Koning (Den Bosch) voor zich dulden. Alle aandacht gaat dan ook uit naar de play-offs met Oranje-Rood. ,,We kwalificeerden ons met twee vingers in de neus. Daardoor hadden we de tijd om Amsterdam ‘dood’ te analyseren.”

Oranje-Rood deed donderdag niet veel onder voor Amsterdam, waar de Nijmeegse Ilse Kappelle in de defensie staat. Toch verloor de Eindhovense club met ruime cijfers (2-5). ,,Voor rust stonden we goed te verdedigen. De 0-3 en de 2-4 in de tweede helft had ik moeten hebben. Zonde, want ik had het gevoel dat we terugkwamen in het duel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport