Volledig scherm
Jeroen van Eck. © Van Eck Racing

Van Eck zegeviert in wereldbeker na vierde plaats in België

ANTWERPEN - Mountainbiker Jeroen van Eck uit Leuth heeft zondag de World Cup Eliminator gewonnen. Met nog één race te gaan kan hij niet meer worden ingehaald door de concurrentie in de eindrangschikking. Van Eck veroverde de titel in het Belgische Antwerpen, waar hij als vierde eindigde in de finale, na een eerste plaats in de kwalificaties.

Eliminator is een sprintdiscipline in het mountainbiken waarbij vier renners tegen elkaar rijden op een spectaculair parcours. Van Eck richt zich sinds dit seizoen met zijn eigen team fulltime op de sport. De wereldbekerwedstrijden gingen over zeven wedstrijden, er staat in november nog een race gepland in Brazilië.

Ook volgt nog het WK begin november in China, alleen telt die niet mee voor de wereldbeker. Van Eck heeft 64 punten voorsprong op de Duitser Simon Gegenheimer, er zijn nog maximaal 60 punten te verdienen. Het is de eerste keer dat 25-jarige Leuthse fietser de wereldbeker in zijn carrière verovert. In 2015 werd hij wel Europees kampioen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport