Volledig scherm
De hockeysters van Nijmegen eerder dit seizoen tegen Terriërs. © David van Haren

Van Weezel op dreef tijdens rentree bij Nijmegen

ALMERE – De hockeysters van Nijmegen wonnen zondag in de promotieklasse met 1-4 bij het al gedegradeerde Almere. Manon van Weezel maakte na vier weken blessureleed (hamstring) haar rentree bij de ploeg van Matthijs Brouwer. ,,Ze veroorzaakte vier strafcorners, een strafbal en ze scoorde zelf. Ze deed het heel goed’’, zei Brouwer.

,,Daarmee doe ik de rest van mijn team tekort, want het was echt een teamprestatie.’’ Thirsa Kho, Marjolein de Koning (allebei strafcorner) en Klaartje Mientjes (strafbal) scoorden ook voor NMHC. De ploeg is volgende week bij winst op het gedegradeerde Push afhankelijk van het resultaat van Rotterdam en Terriërs (respectievelijk uit tegen HIC en Tilburg). ,,We staan nog steeds op de plek waar we niet willen staan, maar we hebben wel 23 punten.’’ De huidige tiende plaats betekent play-outs.

De mannen van Nijmegen gingen in de promotieklasse vlak voor tijd bij hekkensluiter Push met 1-0 onderuit. ,,We hadden het zelf moeten afmaken, maar zij scoorden wat gelukkig een strafcorner’’, analyseerde coach Bas Bogaard. Nijmegen had minimaal een gelijkspel nodig om zich veilig te spelen. Nu moet de ploeg aan de bak tegen kampioen Hurley, want de concurrentie jaagt op de veilige plaats van NMHC. De voorsprong op nummer tien Zwart-Wit is drie punten (23 om 20). ,,Het moet raar lopen, maar we houden alle scenario’s open. Als de standen op de andere velden negatief zijn, breng ik wellicht tegen het einde een vliegende keeper in.’’

In de overgangsklasse A was Sammie Fikkers de matchwinner bij de vrouwen van QZ. De ploeg van Eric Hoogsteden was op eigen veld met 1-0 te sterk voor Zwolle. ,,We werden wat zenuwachtig naarmate het heel lang 1-0 bleef’’, zei de 27-jarige Judith Quint, die volgende week tegen Oss haar laatste wedstrijd speelt voor QZ. ,,Ik heb acht seizoenen hier met plezier gespeeld, maar het was wel een flinke investering. Naast mijn werk is vier dagen in de week hockeyen best wel veel.’’

In het duel tussen Union en Leiden in de overgangsklasse A (heren) werd niet gescoord. Een belangrijk punt voor de ploeg van Erik Verzijden, dat daarmee op de stand over Leonidas heen gaat. Union eindigt volgende week bij Naarden en is bij winst veilig.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport