Volledig scherm
PREMIUM
Josef Kvida (links) heeft het aan de stok met Brandon van Osasuna. © Broer van den Boom/BSR Soccrates

Verdediger Josef Kvida: clublied NEC is hem op het lijf geschreven

NIJMEGEN - Het jaar na zijn doorbraak moet het seizoen van de revanche worden. Josef Kvida gaat bij NEC voorop in de strijd voor een topklassering. ,,Vechten voor promotie.” 

Eén opstootje is er in het vriendschappelijke duel met Osasuna (0-1) zaterdag én rara wie is erbij betrokken. Natuurlijk hij. Josef Kvida, de karaktervoetballer van NEC.

Voor niets of niemand deinst de Tsjech terug. Zelfs niet voor een voetballer uit La Liga, de Spaanse topcompetitie. Dat blijkt ook weer als Osasuna-spits Brandon verhaal komt halen.

Quote

Ik voel me goed en ben er klaar voor. Ik kan niet wachten op de start van de competitie.

Josef Kvida

Sokken 

Kvida (22) kan zo als uitsmijter fungeren. Een zachtaardige portier dan wel. Want naast het veld geldt de verdediger als een lieve jongen. Zijn lach typeert hem dan. Een grijns verschijnt er zelfs als hij in Nederlandse volzinnen verhaalt over zijn gestolen koffer op vakantie in Spanje.

,,Ik had alleen mijn portemonnee en telefoon nog. In strandkleding en met sokken aan waarop afbeeldingen van avocado’s staan, zat ik even later in het vliegtuig naar huis.”

Daar in Spanje heeft Kvida zichzelf opgeladen voor een nieuw seizoen eerste divisie. ,,Ik ben heel teruggekomen, heb mijn hoofd weer vrij”, verwijst hij impliciet naar het rampjaar van NEC, vorig seizoen. Zijn ploeg lag na de eerste ronde uit de play-offs voor promotie. ,,Ik voel me goed en ben er klaar voor. Ik kan niet wachten op de start van de competitie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport