Volledig scherm
Beeld van Union-Ede. © David van Haren

‘Vijf voor twaalf’ bij hockeyers Union na nieuwe nederlaag

NIJMEGEN - Het wil maar niet lukken voor de hockeyers van Union. De ploeg van trainer Erik Verzijden verloor zondag met 3-5 van Ede. ,,Het is vijf voor twaalf.’’

Na vijf competitieduels staan de Nijmegenaren met één punt op basis van doelsaldo voorlaatste. Het keerpunt moest de wedstrijd tegen concurrent Ede worden, concludeerde Verzijden vorig weekend na de verliespartij in Leiden (3-0).

Maar ook tegen Ede mocht het niet zo zijn voor Union. Na vijf minuten speeltijd lag de bal er al twee keer in voor de Edenaren. In de 25e minuut breidden de Edese bezoekers via een strafcorner de score uit naar 0-3. Een rake strafbal van Maarten van der Harst bracht Union na een half uur spelen terug in het spel.

Twee minuten daarna zorgde Bram van Luijken voor de aansluitingstreffer. Maar de euforie duurde niet lang voor de Nijmegenaren, want een minuut daarna kon keeper Hugo Dekkers de bal alweer uit het net vissen. Nick Doeser maakte een paar minuten voor tijd de 3-5 voor Union, maar dat mocht niet baten.

Aan de voorbereiding van de Nijmegenaren lag het niet, vond de oefenmeester. ,,We hebben dinsdag en donderdag goed getraind, vrijdagavond met elkaar gezeten. De jongens willen absoluut, daar ligt het niet aan. Iedereen baalt hier enorm van. De competitie is nog lang, maar je staat op de elfde plaats. Het is vijf voor twaalf. We moeten nog meer trainen op het winnen van onze duels, ons rendement verhogen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport