Volledig scherm
Vreugde bij Vocasa op archiefbeeld. © David van Haren

Vocasa bereikt achtste finales na overtuigende zeges

SINT ANTHONIS – De volleybalsters van Vocasa zitten in de achtste finales van het bekertoernooi. De ploeg van Goran Aleksov overtuigde in Sint Anthonis zaterdag tijdens de tweede ronde tegen het tweede team van Sliedrecht Sport (3-0) en Activia (3-0). ,,We hebben hard moeten knokken voor elk punt’’, zei Matilde Boereboom.

Vocasa begon het drieluik tegen competitiegenoot Sliedrecht Sport 2. Vocasa speelt komende zaterdag opnieuw tegen dat team. Boereboom: ,,We hebben niet anders gespeeld dan normaal. Ik denk dat we zaterdag ook vooral ons eigen spel moeten spelen. Het loopt best aardig.’’

Daarna versloegen de Nijmeegsen eerstedivisionist Activia met dezelfde cijfers. ,,Hoewel Activia een niveau lager speelt, vond ik ze beter dan Sliedrecht Sport’’, vergeleek de libero beide duels. Vocasa speelt eind november de volgende bekerduels. Dan stromen de eredivisieteams in.

De vrouwen van Pegasus kwamen zaterdag in de tweede divisie B in actie. Coach Guus van den Elzen zag zijn ploeg ruim winnen van het derde team van Set-Up’65: 4-0 (25-16, 25-20, 25-22, 25-17). ,,We hebben er hard voor moeten knokken, ook al zeggen de setstanden misschien wat anders’’, zei Van den Elzen. ,,Na de eerste set waren we wat slordig, maar ik ben zeker niet ontevreden. 4-0 winnen en niet eens zo goed spelen, dan mag je ook niet ontevreden zijn.’’

Pegasus zet een fraaie reeks neer in de competitie. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor de Nijmeegse tweededivisionist. Van den Elzen is met zijn ploeg nog altijd ongeslagen. Na vier wedstrijden heeft Pegasus twee punten achterstand (17 om 19) op Vocasa 2. De koploper uit Nijmegen heeft wel een wedstrijd meer gespeeld, net als de meeste teams onder Pegasus.

Regiosport