Volledig scherm
Noa Rahangmetan van Vocasa op archiefbeeld. © David van Haren

Vocasa dendert door, Pegasus wint weer met invaltrainer Snippert

NIJMEGEN - De volleybalsters van Vocasa zijn uitstekend in vorm in de topdivisie. De Nijmeegse formatie won zaterdag tegen Voltena uit Werkendam voor de vijfde keer op rij: 3-0 (25-13, 25-19, 25-22). Toch was de ruime overwinning ietwat verrassend voor spelverdeelster Marloes Hendriks.

,,Voltena staat hoog op de ranglijst, dus dit had ik niet helemaal verwacht. Alles zat mee. Iedereen was stabiel en haalde het niveau. Van de ondergrens zijn we ver weggebleven. We doen het nu goed en winnen ook overtuigend. Dat was aan het begin van deze reeks overwinningen nog niet.”

Quote

Dit was onze beste tegenstan­der tot nu toe

Guus van den Elzen

Vocasa staat na acht wedstrijden op de tweede plek met negentien punten. ,,Dat is leuk, maar veel zegt het nog niet. Tegen clubs uit de top vijf hebben we thuis gespeeld, daar moeten we later dus nog naartoe. Het belangrijkste is nu dat we elke wedstrijd zo goed mogelijk spelen en stappen blijven maken.”

Pegasus leed in de tweede divisie B thuis tegen Rivo Rijssen de eerste nederlaag van het seizoen: 2-3 (25-23, 21-25, 25-14, 25-27, 9-15). ,,We lieten twee matchpoints onbenut. In de vijfde set kwamen we niet meer over die teleurstelling heen”, zei trainer Guus van den Elzen. ,,Dit was onze beste tegenstander tot nu toe en we hebben bij vlagen goed gespeeld. Dat we nu verliezen is een klein smetje, maar ik had er van tevoren voor getekend als we de eerste zes wedstrijden zouden winnen.”

Volledig scherm
Beeld van Pegasus - Rivo Rijssen. © Ruurd Jellema

Het thuissyndroom van Trivos houdt aan. De Wijchensen verloren in de tweede divisie D ook de vierde wedstrijd op eigen veld. Nu was Activia 2 uit Sint Anthonis met 1-3 (23-25, 22-25, 25-18, 21-25) te sterk. Trivos toonde daarvoor juist tekenen van herstel met uitzeges op Volley Tilburg en Ledub (allebei 1-3). De ploeg staat op de tiende plek met zestien punten.

Heyendaal, koploper in de derde divisie B, was veel te sterk voor Ormi uit Epe: 4-0 (25-23, 25-11, 25-20, 25-14). Assistent-trainer Bart Snippert had de leiding over de groep, aangezien coach Marinus Wouterse met zijn Duitse club Blau Weiß Dingden een wedstrijd had in Berlijn. Eerder won Heyendaal al in het bekertoernooi met Snippert op de bank. ,,Het was nog best een spannende wedstrijd, al walsten we er in de tweede set overheen. We kijken nog niet teveel naar de ranglijst, dan leggen we onszelf alleen maar te veel druk op.”

Mannen

De mannen van Heyendaal kenden een minder prettige zaterdag. De Nijmegenaren verloren in de tweede divisie B met ruime cijfers van Renswouw: 0-4 (19-25, 16-25, 12-25, 21-25). Trainer Harry Proost, die met zijn ploeg op de twaalfde plek staat, had wel een verklaring. ,,Renswouw is een van de titelfavorieten met meerdere spelers die eredivisie-ervaring hebben. We hebben goed weerstand geboden.”

In dezelfde competitie zit Pegasus in hetzelfde schuitje. De ploeg van trainer Björn Proost staat op de elfde plek en verloor van Scylla: 2-3 (15-25, 25-21, 23-25, 28-26, 12-15). ,,Ik ben niet tevreden over het spel, maar wel trots op hoe hard we hebben gevochten. We moeten niet ineens andere dingen gaan doen als het even minder gaat.”

Regiosport