Volledig scherm
Vocasa-coach Joost Joosten op archiefbeeld. © David van Haren

Vocasa heeft na nieuw verlies nog hoop op kampioenspoule

ZEVENHUIZEN - Afgaande op de cijfers is degradatievolleybal nabij voor Vocasa. Het spel dat de eredivisionist uit Nijmegen zaterdagavond bij ZVH (3-1 nederlaag) liet zien, geeft nog hoop op de kampioenspoule.

Vocasa won in Zevenhuizen alleen de tweede set (25-20, 17-25, 25-21, 25-18). Hoewel drie sets met groot verschil verloren gingen, lag het niveau van de ploegen dicht bij elkaar.

,,We hebben gewoon prima gespeeld”, sprak aanvoerder Colin Zuijdgeest. ,,Het was alleen net niet genoeg. ZVH speelde sterk, erg stabiel, liet zien waarom die ploeg stevig in de middenmoot staat. De fouten die wij maakten, werden meteen afgestraft.”

Om de kampioenspoule te halen en zo degradatievolleybal te ontlopen moet Vocasa bij de beste zes ploegen van de eredivisie eindigen (Talentteam Papendal niet meegeteld). De achterstand op de Houtense nummer zes Taurus is vijf punten. De Nijmegenaren hebben vijf wedstrijden om dat gat te dichten, anders wacht de degradatiepoule met SSS en Zaanstad; uiteindelijk degradeert één ploeg.

Regiosport