Volledig scherm
Colin Zuijdgeest en Max van der Weerden (uiterst rechts) van Vocasa op archiefbeeld © David van Haren

Vocasa is veroordeeld tot het spelen van degradatieduels

HOUTEN - De volleyballers van Vocasa zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om een plek in de kampioenspoule - en daarmee directe handhaving in de eredivisie - veilig te stellen. De ploeg van coach Joost Joosten ging in het Utrechtse Houten in een onderlinge confrontatie met Taurus met 3-1 (29-27, 25-20, 24-26, 25-21) onderuit.

Door de nederlaag is Vocasa veroordeeld tot het spelen van degradatieduels. Vocasa komt in de degradatiepoule het Barneveldse SSS en Zwolle tegen.

De eerste set in een sfeervolle Kruisboog in Houten leek meteen bepalend. Vocasa had een setkans, maar de thuisploeg had uiteindelijk de langste adem: 29-27. Na de verloren tweede set (24-26) was de degradatiepoule voor Vocasa al een feit. Nadat de derde set (24-26) wel werd gewonnen, was het slotakkoord voor Taurus in de laatste set: 25-21.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport