Volledig scherm
© RodneyPhotography

Vocasa kan kampioenspoule bijna vergeten na nederlaag bij SSS

BARNEVELD - Vocasa kan het halen van de kampioenspoule in de eredivisie nagenoeg vergeten na de nederlaag bij SSS: 3-2 (22-25,25-17,25-14,20-25 en 18-16). 

Door de zeperd na vijf sets zaterdag in Barneveld hield de Nijmeegse uitploeg één punt over aan het sleutelduel.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Taurus nu een voorsprong van drie punten. De ploeg uit Houten staat op de eerste plaats die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Voor Vocasa wordt het lastig om die achterstand nog goed te maken, al zal het in theorie nog wel kunnen voor de ploeg van coach Joost Joosten.

Als Vocasa achtste blijft, neemt de ploeg twee bonuspunten mee naar de degradatiepoule.

Quote

Het tweede doel is om op dit niveau te blijven, maar ik heb het gevoel dat ons dat gaat lukken

Dicky Kottink, Vocasa

,,De komende wedstrijden (tegen Talentteam Papendal en topploeg Lycurgus, red) zijn dus nog steeds heel belangrijk”, zei Vocasa-speler Dicky Kottink. ,,Daardoor zijn we nog niet echt bezig met een degradatiestrijd, omdat we nog goede resultaten willen halen in de reguliere competitie.”

Kampioenspoule uit zicht

De spelverdeler geeft wel toe dat de kampioenspoule halen een lastig verhaal is. ,,Dat was onze eerste kans om degradatie te ontlopen, iets wat alle ploegen uit de competitie wel willen. Op het hoogste podium meestrijden om het landskampioenschap, daarvoor trainen we vaak en hard. Het tweede doel is om op dit niveau te blijven, maar ik heb het gevoel dat ons dat gaat lukken.”

Controle kwijt

De Nijmegenaren namen tegen SSS het goede gevoel van afgelopen woensdag (3-0 winst op Taurus) in het begin nogmee naar de provinciegenoot uit Barneveld. Maar gaandeweg het duel verloor Vocasa de controle. 

Simpele dingen gingen mis, volgens Kottink. ,,Als je een goede aanval op wil zetten moet alles kloppen, het ontbrak aan de juiste flow van de dag waardoor we het moeilijk kregen.”

Vocasa gaat zaterdag in de herkansing tegen Talentteam Papendal, waar de ploeg eerder dit seizoen 3-1 van verloor. ,,We hebben dus iets recht te zetten.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport