Volledig scherm
Volgens Joris Zwanenburg (hier links op archiefbeeld tegen Dynamo Apeldoorn) speelde Vocasa een rare wedstrijd tegen Sliedrecht Sport woensdagavond: 0-3. © W Vzoeren

Vocasa kan winstpartij geen vervolg geven tegen voorbeeldclub Sliedrecht Sport

NIJMEGEN - Vocasa heeft de zege van zaterdag (3-1) tegen SSS geen goed vervolg kunnen geven. De Nijmeegse eredivisionist ging woensdagavond onderuit tegen Sliedrecht Sport in de eigen Vocasa-hal: 0-3 (20-25, 15-25 en 22-25). Door de nederlaag blijft de equipe van trainer Joost Joosten voorlaatste met zes punten uit negen wedstrijden. 

Sliedrecht Sport geldt als een topploeg in de eredivisie en stond voor het duel met Vocasa op de derde plaats. ,,Het was een rare wedstrijd”, zei Vocasa-speler Joris Zwanenburg. ,,We hebben altijd het gevoel dat er meer in zit tegen dit team, maar ze dwingen ons tot het maken van fouten. Sliedrecht Sport kan goed verdedigen, dus ook daardoor is er vaak het gevoel dat er meer inzit, maar staan we uiteindelijk toch met lege handen.” 

Yorick de Groot van Sliedrecht Sport scoorde elf keer en gold daarmee als plaaggeest voor de Nijmegenaren. Sliedrecht Sport geldt op een bepaalde manier misschien wel als voorbeeld voor Vocasa. Een paar jaar terug speelde de formatie nog in de topdivisie, het een na hoogste niveau. Ook de Nijmegenaren waren tot twee jaar terug actief op dat niveau. Zwanenburg: ,,Toen konden we altijd wel een vuist maken, maar ze hebben een grote stap gezet. Het team dat ze hebben gebouwd klopt.” 

Omdat de verschillen in de eredivisie klein zijn, maakt Vocasa nog wel kans op de kampioenspoule. De wedstrijd van zaterdag tegen Talentteam Papendal in Arnhem is voor de ploeg uit de Keizerstad belangrijk om aansluiting te houden bij de top zes. Volgens Zwanenburg was een verlies tegen de Zuid-Hollanders ingecalculeerd. Tegen Talentteam liggen volgens hem wel kansen. ,,We moeten er daar volle bak voor gaan, want het zou lekker zijn als we het gat in de competitie kunnen dichten. Ook voor het vertrouwen.”  

Regiosport