Vocasa knokt zich terug en blijft op koers voor de kampioenspoule

NIJMEGEN – Vocasa blijft in de race voor een plek in de kampioenspoule. De Nijmeegse volleybalploeg boekte zaterdagavond een belangrijke zege op hekkensluiter Zwolle: 3-1.

Na vier nederlagen op rij voor Vocasa, waarin de ploeg steeds met 3-0 of 3-1 verloor en dus geen punt pakte, was een overwinning ook hard nodig voor de Nijmegenaren. De start tegen Zwolle ging ook nog eens mis. Vocasa verloor de eerste set in eigen hal: 21-25.

Daarna herpakte het team van coach Joost Joosten zich. De thuisploeg maakte in het vervolg beduidend minder onnodige fouten dan de bezoekers uit Overijssel. Vocasa won achtereenvolgens met 25-19, 25-20, 25-18. De Nijmeegse volleyballers, dit seizoen na twintig jaar terug op het hoogste niveau, pakten daarmee voor de tweede keer dit seizoen de volle buit van drie punten.

Vocasa staat op de zevende plaats in de eredivisie en houdt Zaanstad, SSS en Zwolle onder zich. De onderste drie ploegen gaan de degradatiepoule. De bovenste zes teams plaatsen zich voor de kampioenspoule. Talentteam (nu tweede) valt daarvoor af, waardoor de zevende plek voor Vocasa genoeg is. Talentteam doet als opleidingsploeg van de bond alleen in de reguliere competitie mee.

Volledig scherm
De volleyballers van Vocasa vieren een punt, eerder dit seizoen. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport