Volledig scherm
Vocasa-spelverdeler Nikita Artamonov tijdens de wedstrijd tegen zijn oude ploeg Orion. © David van Haren

Vocasa laat prima indruk achter tegen landskampioen Orion

NIJMEGEN – De volleyballers van Vocasa hebben zich zaterdagavond kranig geweerd tegen Orion. Het publiek in de Vocasahal werd vermaakt met goed volleybal van de Nijmeegse eredivisionist. De ploeg van Joost Joosten ging desondanks tegen de regerend landskampioen ten onder: 1-3 (22-25, 25-20, 14-25, 21-25).

Vocasa trad in de eerste twee wedstrijden van het seizoen aan met – volgens Colin Zuijdgeest – de verkeerde instelling. Zo keken de Nijmegenaren vorige week tegen Lycurgus en afgelopen woensdag tegen Sliedrecht Sport (allebei 3-0 nederlaag) al vroeg tegen een ruime achterstand aan. ,,We moeten zulke wedstrijden anders benaderen, vechten voor dat paarse shirt’’, klonk het uit de mond van de aanvoerder. Hij miste killersinstinct bij zijn ploeg.

Nu wel een vlammend van start

Volledig scherm
Vocasa-aanvoerder Colin Zuijdgeest en middenspeler Jesper van Muijden op archiefbeeld. © David van Haren

Dat was in het duel met de landskampioen zaterdagavond wel anders. De ploeg van Joosten oogde vanaf begin af aan gretig. De Nijmegenaren gingen in tegensteling tot de wedstrijden tegen Lycurgus en Sliedrecht Sport nu wel vlammend van start. Beide ploegen gingen in punten lang gelijk op. In de slotfase van de eerste set trok Orion – dat opvallend veel servicefouten maakte – aan het langste eind: 22-25.

In de tweede set ging Vocasa door met goed volleyballen. Gesteund door de fanatieke aanhang pakten de Nijmegenaren een ruime voorsprong (19-14). De regerend landskampioen bleef maar servicefouten maken en Vocasa strafte de foutjes van Orion genadeloos af: 25-20. De eerste setwinst van het seizoen was een feit.

Zwakke derde set

Orion rechtte de rug en ging in de derde set sterker spelen. De Nijmegenaren keken halverwege die set tegen een achterstand van acht punten (11-19) aan. Het onbevangen aanvallende spel van de thuisploeg maakte plaats voor een defensieve houding. Joosten haalde Nikita Artamonov en Joris Zwanenburg naar de kant. Hun vervangers Zachary Palánkai – Omoshebi en Max van der Weerden oogden nog wat onwennig. De landskampioen liep uit naar een nog ruimere marge: 14-25.

In de vierde set herstelde Vocasa zich knap van een zwakke derde set. De ploeg van Joosten nam al snel de leiding (8-5), maar Orion trok de score halverwege die set naar zich toe (11-15). De dapper strijdende thuisploeg knokte zich terug (18-20), maar de bezoekers uit Doetinchem hadden de langste adem: 21-25.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport