Volledig scherm
Vocasa eerder dit seizoen. © David van Haren

Vocasa niet voor niets naar Groningen, Heyendaal hard onderuit

GRONINGEN - De volleybalsters van Vocasa hebben in de topdivisie met 3-1 gewonnen op bezoek bij subtopper Donitas (19-25, 18-25, 25-21, 24-26). ,,Het was een lange reis maar we zijn gelukkig niet voor niets naar Groningen gegaan”, zei Vocasa-trainer Goran Aleksov. 

,,We begonnen moeizaam aan de wedstrijd met veel servicefoutjes. Zoals altijd kregen we het in de derde set moeilijker. Ik heb daarna geprobeerd met wissels de set om te draaien.” Koploper Vocasa speelt de volgende wedstrijd pas op 10 maart tegen nummer 3 Peelpush. ,,We gaan de komende maand afwisselend trainen met krachttraining, normale traingingen en oefenwedstrijden.”

Heyendaal verloor in de derde divisie B in eigen huis met 4-0 (25-27, 21-25, 21-25, 19-25) van Avior. Heyendaal-trainer Marinus Wouterse vond dat zijn ploeg meer uit de wedstrijd had kunnen halen. ,,We zijn vergeten onszelf te belonen. We hebben de eerste set door een paar ongelukkige foutjes verloren, de tweede set is bijna hetzelfde verhaal”, sprak de coach. ,,Daarna hebben we eigenlijk de hele derde set voorgestaan maar door een gelukkige serviceserie van de tegenpartij gaven we die ook weg. Op dat moment knakte er iets in het team.’’

Trivos won in dezelfde poule uit tegen Vocasa met 1-3 (26-24, 23-25, 9-25, 26-28). ,,Het was voor het publiek een spannende wedstrijd. Vocasa was, in de goede zin van het woord, een lastige tegenstander”, sprak Trivos-trainer Peter Groenen. ,,We begonnen de eerste set matig maar we wisten ons goed te herpakken. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport