Volledig scherm
De eerste teams van de mannen en vrouwen van Vocasa. © Sander Janssen

Vocasa presenteert vlaggenschip, mannen laten publiek juichen in oefenduel

NIJMEGEN - Vocasa heeft zondagmiddag het eerste team van de mannen en de vrouwen gepresenteerd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Na de fotosessie en de kennismaking met het publiek wonnen de mannen in een oefenwedstrijd met 3-2 van SSS uit Barneveld.

Beide teams komen uit in de eredivisie, waar Vocasa vorig seizoen als gepromoveerde club een rentree maakte. De play-offs werden net misgelopen en in de degradatiepoule werd handhaving eenvoudig veiliggesteld. Een doel voor dit seizoen is nog niet gesteld. De Nijmegenaren starten op 12 oktober pas aan het seizoen als Lycurgus op bezoek komt.

Vocasa gaat komende week op teamweekend naar Luxemburg. ,,We willen eerst elkaar leren kennen en aan elkaar wennen op het veld, voordat we een doelstelling uitspreken”, sprak trainer Joost Joosten, die liefst zeven nieuwelingen heeft verwelkomd. Onder anderen Engelsman Zachary Palánkai-Omoshebi en Amerikaan Corey Pieper moeten de vertrokken routiniers vervangen. ,,Maar de voertaal blijft in veel gevallen gewoon Nederlands”, benadrukte Joosten.

Volledig scherm
Beeld van de oefenwedstrijd tussen Vocasa en SSS. © Sander Janssen

Vocasa en SSS waren zondag aan elkaar gewaagd. De bezoekers wonnen de eerste set met 19-25, terwijl de tweede met dezelfde cijfers in het voordeel van de Nijmegenaren eindigde. Vocasa won ook de derde set, terwijl de vierde nipte naar SSS ging (27-29). In de beslissende vijfde set trok de thuisploeg aan het langste eind.

Vrouwen

Waar de mannen nog middenin de voorbereiding zitten, begint voor de vrouwen het seizoen in de topdivisie komende zaterdag al met een thuiswedstrijd tegen Orion uit Doetinchem. Coach Goran Aleksov heeft er al drukke weken opzitten met zijn ploeg. Vocasa speelde liefst veertien oefenduels en nummer vijftien komt daar woensdag nog bij.

,,We gaan zonder druk aan de competitie beginnen”, sprak Aleksov, die vorig seizoen met het gepromoveerde Vocasa op de derde plek eindigde. ,,Ik wil het altijd beter doen dan vorig jaar, dus plek twee of een zou dan het doel moeten zijn. Maar wij hoeven geen kampioen te worden. Als we er druk op leggen, brengt dat alleen maar meer stress met zich mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport