Volledig scherm
Joris Zwanenburg (links) van Vocasa haalt uit. Duco Krook (rugnummer 8) staat klaar. Beide spelers blijven bij de Nijmeegse volleybalclub. © David van Haren

Vocasa rond met Engels international én nog vier nieuwkomers

NIJMEGEN - De selectie van Vocasa ondergaat een metamorfose. De volleybalclub uit Nijmegen is rond met vijf nieuwelingen. De eredivisionist verrast onder meer met de komst van Engels international Zachary Palánkai-Omoshebi.

De 20-jarige Engelsman met Nigeriaanse roots komt over van Tours uit Frankrijk, waar hij afgelopen seizoen de landstitel én de beker won. Omoshebi speelde eerder in Hongarije voor VRCK Vegyesz Kazincbarcika.

Vastberaden

,,Hij is een spelverdeler. Maar omdat hij 2.09 meter zien ze hem in Frankrijk liever in een andere rol’’, zegt prestatiemanager Gert Veldhuizen van Vocasa.

 ,,Dat wil hij niet. Via een kennis zijn we met hem in contact gekomen. Hij is onlangs met de auto vanuit Engeland gekomen om een keer mee te trainen. Dat zegt alles over zijn vastberadenheid.’’

Vijf nieuwkomers

Vocasa is ook rond met Nikita Artamonov (21, spelverdeler) die overkomt van landskampioen Orion, Dion Verweij (20, midden; van Revoc), Jesper van Muijden (18, midden, Talentteam) en Nils Fleuren (25, libero; Donki Sjot). Van het huidige team blijven Max van der Weerden, Joris Zwanenburg, Duco Krook en Colin Zuijdgeest. Dicky Kottink twijfelt nog.

Vocasa krijgt zodoende een sterk verjongd team. De Nijmeegse club keerde afgelopen seizoen met het mannenteam na twintig jaar terug in de eredivisie. Veel ervaren krachten, die eerder al eens in de eredivisie speelden, zwaaiden af.

,,We investeren heel bewust in een team dat zich kan ontwikkelen’’, zegt Veldhuizen. ,,Zo gaan we vaker trainen, wat die jonge spelers graag willen. We zijn ervan overtuigd dat die extra trainingen in combinatie met het talent rendement gaat opleveren.’’

Volledig scherm
De spelers van Vocasa vieren een punt. © David van Haren

Vocasahuis

Vocasa handhaafde zich dit seizoen via de degradatiepoule. De club wil uitgroeien tot een vaste waarde in de eredivisie. ,,Wij kunnen spelers geen salarissen betalen, maar willen ze op andere manieren helpen. Zo zijn we bezig met een Vocasahuis. Zodat we spelers zelf kunnen huisvesten. De club is volop in beweging om op veel vlakken professioneler te worden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport