Volledig scherm
Vocasa, eerder dit seizoen. © Foto: Bert Beelen

Vocasa sterkste in degradatiekraker

NIJMEGEN - De volleyballers van Vocasa overleefden woensdagavond twee matchpoints in de degradatiekraker tegen Zaanstad. 

De Nijmeegse eredivisionist won na een spannende vijfde set nipt van de hekkensluiter: 3-2 (17-25, 25-18, 21-25, 25-22, 18-16). Omdat in het volleybal bij een vijfsetter de winnaar twee punten krijgt in plaats van drie (en de verliezer één in plaats van nul) liet de ploeg van coach Joost Joosten een kans liggen om Zaanstad op een ruime achterstand te zetten én verder op te schuiven richting de nummer zeven van de ranglijst, Taurus. Vocasa zal het team uit Houten – dat nu twee punten meer heeft – in de laatste zes duels nog moeten passeren om de kampioenspoule te halen en zo degradatievolleybal te ontlopen.

Cruciaal

Het team zal ook Zaanstad en SSS (beide één punt minder) nog onder zich moeten houden. ,,Zo’n verloren punt kan straks cruciaal zijn voor handhaving”, baalde Joosten na de nipte overwinning.

De trainer telde echter ook zijn zegeningen, want het had in hun eigen sporthal ook erger af kunnen lopen voor zijn ploeg. Vocasa had in de eerste set geen antwoord op een sterk spelend Zaanstad, draaide de wedstrijd om maar verzuimde om in de derde set een voorsprong van drie punten over de streep te trekken. Vocasa vocht zich via een sterke vierde set en een hectische slotset met matchpoints aan beide kanten alsnog naar de zege.

,,Ik denk dat er voor ons niet meer inzat”, analyseerde Joosten. ,,Het was niet op alle vlakken goed, we misten aanvallend de power en we sloegen niet op de juiste momenten toe. Maar we hebben er wel hard gewerkt.” 

Regiosport