Volledig scherm
Passer-loper Sanne Metsemakers op archiefbeeld. © David van Haren

Vocasa verliest zonder Aleksov in topper van Utrecht

UTRECHT – De volleybalsters van Vocasa zijn tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de topdivisie. Zonder coach Goran Aleksov verloren de Nijmeegsen de topper in en tegen Utrecht met 3-0 (25-23, 25,19, 25-22). 

Aleksov zit vanwege privé-omstandigheden in Portugal, Sue Calligaris nam de honneurs waar. ,,Zij waren net iets gretiger, maar het ging heel lang gelijk op’’, zei de 42-jarige Italiaanse assistent-trainer.

,,Tuurlijk is het een beetje anders als Goran er niet is, maar dat mag geen excuus zijn. We hebben ook niet slecht gespeeld, Utrecht was gewoon heel goed. We hadden kunnen winnen als wij allemaal onze beste dag hadden. Ik denk dat Utrecht de meeste kans maakt op promotie naar de eredivisie. Dat straalden de speelsters op alle fronten uit. Zij moésten winnen. Dat was het verschil met ons.’’

In de derde divisie B deden de vrouwen van Heyendaal prima zaken door directe concurrent Set Up’69 in een lastig thuisduel te verslaan: 3-2 (25-14, 25-22, 8-25, 25-27, 15-10). ,,De eerste set was grandioos, de beste set die ik ooit heb gezien’’, zei coach Marinus Wouterse. ,,We waren gewoon foutloos. Dat zette we de tweede set door. Set Up’69 gooide het tactisch om, daar hadden we geen grip op. Die set (8-25) kan eigenlijk niet. We hebben ons met goed volleybal herstelt.’’

In diezelfde competitie had koploper Trivos weinig moeite met nummer tien SSS 2. Het werd 3-1 (25-20, 25-11, 25-22, 20-25) voor de formatie van Peter Groenen. De ploeg uit Wijchen heeft vijf punten voorsprong op achtervolger Heyendaal. Trivos heeft bovendien één duel minder gespeeld.

De volleyballers van Heyendaal konden in eigen huis een nederlaag tegen Bovo niet voorkomen. Het werd 1-3 (18-25, 17-25, 17-25, 25-21) voor de bezoekers uit Aalten. De mannen van coach Wim Thewissen staan in de tweede divisie b na twaalf duels op een tiende plek. Daarmee sluit Heyendaal de reusachtige middenmoot af. Het verschil met nummer vijf SSS 2 is slechts twee punten.

Pegasus staat momenteel op een ‘eilandje’ in hetzelfde klassement, ondanks de knappe uitzege bij Rebelle: 1-3 (25-22, 21-25, 14-25, 15-25). De Nijmegenaren hebben vijf punten achterstand op stadsgenoot Heyendaal (26 om 21) en tien punten voorsprong op hekkensluiter Voorwaarts. ,,Deze zege is een mooie start van 2019’’, zei coach Harry Proost. ,,Het was geen denderende wedstrijd. Gelukkig ging het daarna met ietwat geluk lopen bij ons. Deze zege was van groot belang. Twee wedstrijden winnen en we sluiten weer aan bij de middenmoot.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport