Volledig scherm
Charlotte van Kleef in Amsterdam, waar ze woonde en speelde voor vertrek naar Australië. © Jasper Ruhe

Volgend avontuur van basketbalster Van Kleef is wat dichter bij huis

NIJMEGEN - Charlotte van Kleef (21) gaat van ‘Down Under’ naar Mechelen. Na een halfjaar in Australië bij South West Slammers in Bunbury vervolgt de basketbalster uit Nijmegen haar carrière bij Kangoeroes Mechelen.

Quote

Soms was ik uren onderweg en zag ik alleen maar natuur passeren

Charlotte van Kleef

Het was een heel avontuur. 14.000 kilometer van familie en vrienden vandaan, maar met haar periode op het tweede profniveau van Australië zag Van Kleef een droom in vervulling gaan.

,,Een supergave ervaring”, zegt de basketbalinternational. ,,De mensen zijn vriendelijk en relaxt. Het land is ongelooflijk groot. Soms was ik uren onderweg en zag ik alleen maar natuur passeren. Ik heb weinig moeite gehad met wennen aan het woon- en leefklimaat, maar ik vond het wel lastig zo lang zonder mijn vriend en familie te zijn.”

Scorend vermogen

Sportief beleefde ze een toptijd. Van Kleef scoorde gemiddeld zestien punten per wedstrijd, al miste ze met South West Slammers nipt de play-offs. ,,Daar hebben we onszelf tekort mee gedaan. Toch kijk ik tevreden terug op mijn tijd bij de club. Ik bracht scorend vermogen, iets wat het team nodig had. Het basketbal is niet per se van hoger niveau dan in Nederland, maar wel een stuk sneller. In Nederland denken we meer en is het gericht op tactiek.”

Avontuur in België

Ze vervolgt haar profcarrière binnenkort bij Kangoeroes in Mechelen. In september verhuist ze naar België, in oktober start de competitie. ,,Kangoeroes is één van de betere clubs in België. Komend seizoen willen ze meedoen om het kampioenschap. En het is ditmaal wat dichter bij huis, ook wel fijn.”

Van Kleef wil komend jaar ook uitgroeien tot vaste waarde in Oranje. De Nijmeegse zit in de voorselectie. ,,We zitten in de voorbereiding en spelen oefenwedstrijden. In november komt er meer duidelijkheid over de selectie. Ik hoop daar uiteraard bij te zitten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport