De vrouwenploeg van Vocasa, eerder dit seizoen.
Volledig scherm
De vrouwenploeg van Vocasa, eerder dit seizoen. © Foto: Bert Beelen

Volleybalclub Vocasa roert zich op transfermarkt

NIJMEGEN - Vocasa heeft de selectie van de eerste vrouwenploeg voor volgend seizoen voor een groot deel rond. Ook bij de mannen, die uitkomen in de eredivisie, zijn er ontwikkelingen.

Goran Aleksov blijft trainer van de volleybalsters, die mede door de maatregelen tegen corona promotie naar de eredivisie misliepen. Hij voerde veel gesprekken met speelsters. ,,Het pijnpunt ligt nu op de spelverdelerpositie”, zegt de oefenmeester. ,,We zijn in overleg met Marloes Hendriks of ze nog een jaar wil doorgaan, en ook met Stephanie van Dijck van eerstedivisionist Velden.” Vocasa praat ook nog met passer-loper Lynn Braakhuis.

Toezeggingen

Wel hebben al toegezegd om te blijven: Sanne Metsemakers (passer-loper), Annemiek Manschot, Bo Losekoot (midden), Nikki van der Veen (diagonaal) en de libero’s Matilde Boereboom en Anne Berendsen. Eerder werd bekend dat spelverdeler Noa Rahangmetan vertrekt naar eredivisionist FAST. Ook passer-lopers Anne Heesakkers, Eefje Groenendaal en midden Solfee Postma stoppen bij het team.

Om de selectie aan te vullen strikte Vocasa twee buitenaanvallers van het uit de eredivisie gedegradeerde Alterno uit Apeldoorn: Yvette Visser (ook libero) en Lauri Luijken. Verder komen Kristel Houkes en Laure Jansen over van het tweede team. ,,We hopen de selectie snel rond te maken”, zegt Aleksov.

Zuijdgeest

Bij de mannen verlaten Colin Zuijdgeest (terug naar kampioen Orion), Jesper van Muijden (topclub Lycurgus) en Dion Verweij (Achel) de club. Mees Blom, topper in het ­beachvolleybal en in de eredivisie actief voor Zaanstad, is de eerste aanwinst. ,,We zitten niet stil en hebben meerdere mondelinge toezeggingen”, zegt technisch bestuurslid Gert Veldhuizen. ,,Maar het is nog te vroeg om meer namen bekend te maken.”

Regiosport