Volledig scherm
Engels-international Robert Poole debuteerde bij Vocasa. © Gerard Verschooten

Volleyballers Vocasa kunnen koploper lang bijbenen: ‘Goed voor het vertrouwen’

NIJMEGEN - De volleyballers van Vocasa hebben zaterdag niet kunnen stunten tegen Dynamo, de koploper van de eredivisie. 

Toch waren de Nijmegenaren, volop in strijd om de degradatiepoule te ontlopen, dicht bij setwinst: 0-3 (18-25, 13-25, 24-26).

Focus op Taurus

Dat Vocasa de titelkandidaat uit Apeldoorn bij vlagen goed partij bood, deed coach Joost Joosten goed. Woensdag al speelt hij met zijn team tegen Taurus. Vocasa moet in Houten winnen om nog kans te maken om in de top 6 te eindigen, nodig voor plaatsing voor de kampioenspoule. ,,We speelden, zeker in de laatste set, prima”, zei Joosten. ,,Dat is goed voor het vertrouwen van de jongens en belangrijk met zo’n wedstrijd in aantocht.”

Quote

Wij moesten veel moeite doen om Dynamo bij te benen. Dat team heeft klasse

Joost Joosten, Vocasa

Vocasa kon in de eerste set goed mee met Dynamo, de ploeg waar Joosten lang speelde. Tot net voorbij de helft van de set ging het gelijk op, daarna liepen de bezoekers pas uit. In het tweede bedrijf kwam Vocasa passend in de problemen en in de slotfase van de derde set hing de winst in de lucht. Mede door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van de thuisploeg pakte Dynamo ook die set. 

,,Dat het op dat soort momenten tegen zit, dat kunnen we tegen zo’n sterke tegenstander niet hebben”, sprak Joosten. ,,Wij moesten veel moeite doen om Dynamo bij te benen. Dat team heeft klasse, kan terugvallen op een ijzersterke service. Daar hadden we niet altijd een antwoord op.”

‘Belangrijke’ Engelsman debuteert

Joosten liet in de tweede set Robert Poole debuteren. De Engelse diagonaalspeler kwam vorige week over van Polonia London, en speelde eerder in Duitsland (VC Gotha) en Estland (Pärnu Vorkpalliklubi). Vocasa kwam met hem in contact via speler Zachary Omoshebi, die met Poole in het Engelse nationale team speelt.

,,Ik ben heel blij met zijn komst”, verklaarde Joosten. ,,Hij was direct inzetbaar, maar mist nog wedstrijdritme. Omdat we niet veel oefenduels kunnen spelen in deze periode, heb ik hem meteen speeltijd gegeven. Hij is een belangrijke aanwinst voor de breedte. Toen onze vaste diagonaal Colin Zuijdgeest geblesseerd was, kwamen we in de problemen.”

Met Poole in de selectie gaat Vocasa een zwaar competitieslot tegemoet. De Nijmegenaren staan met nog vier duels te gaan achtste. Het verschil met nummer zes Taurus is zeven punten. Het resultaat van nummer zeven Talentteam Papendal is niet relevant; die ploeg doet niet mee aan kampioens- of degradatiepoule. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport