Volledig scherm
Vocasa op archiefbeeld © Bert Beelen

Volleybalsters Vocasa recht rug en wint overtuigend van Sliedrect Sport

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Vocasa hebben zaterdag de rug gerecht na de nederlaag van vorige week. Op bezoek bij Sliedrecht Sport gooide de koploper van de topdivisie direct alle schroom van zich. 

Het werd 0-3 (20-25, 19-25, 24-26). Toch lagen de teams dichter bij elkaar dan de eindstand doet vermoeden.

,,Het was geen makkelijke wedstrijd”, zei coach Goran Aleksov. ,,Door het resultaat van vorige week voelden wij nu de mentale druk om te winnen. We hebben aardig gespeeld, maar hadden een dipje in de derde set, waarin we op een gegeven moment 10-1 achter stonden. Het is fijn dat we nu een maand geen wedstrijd hebben. Dan kunnen de koppies goed bij elkaar steken.’’

Pegasus heeft in strijd om de titel averij opgelopen tegen Betech Olhaco. In Hoogeveen ging de ploeg na een sterke eerste set ten onder tegen de nummer acht van de tweede divisie (14-25, 25-22, 25-17, 25-22). In de driestrijd bovenin wordt het alleen maar spannender. Concurrent Vocasa won met 3-2 en staat nu bovenaan. 

Halley uit Wehl komt door een 4-0 overwinning op gelijke hoogte met Pegasus. Samen volgen zij op twee punten achterstand van de lijstaanvoerder.

Heyendaal heeft nagelaten goede zaken te doen in de kop van de derde divisie B. Tegen nummer vijf WIK Steenderen verloor de ploeg van coach Marinus Wouterse met 3-1 (25-20, 25-21, 22-25, 25-16).

Nummer twee Avior ging echter onverwacht met 4-0 onderuit, waardoor Heyendaal alsnog een punt uitliep.

De mannen van Pegasus hebben zaterdag in Schalkhaar met 3-1 verloren van Avior (20-25, 25-18, 25-18, 25-18). Hoewel de eerste set nog naar de formatie van Björn Proost ging, werden de drie sets erna verloren.

De Nijmeegse ploeg staat hierdoor nog altijd laatste in de tweede divisie B, met één punt achterstand op Heyendaal.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport