Marijke de Visser (voorop op archiefbeeld) is bij Team Zevenheuvelen in Nijmegen aan haar tweede hardloopleven begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke de Visser (voorop op archiefbeeld) is bij Team Zevenheuvelen in Nijmegen aan haar tweede hardloopleven begonnen. © Edwin Wiekekens

Voor atlete Marijke de Vissser valt nu in Nijmegen alles samen

NIJMEGEN - Haar masterstudie Europese letterkunde wordt maar op een paar plaatsen in Nederland gegeven, waaronder de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar Nijmeegse vriend Youri Pessy is al jaren lid van Team Zevenheuvelen. Dus dat Marijke de Visser (27) haar woon- en trainingsplaats Utrecht na zes jaar verruilde voor de Keizerstad, ligt voor de hand.

„Alles komt nu mooi bij elkaar”, zegt De Visser, die morgen de 3000 meter loopt tijdens het NK indoor in Apeldoorn. „De limieten om me bij Team Zevenheuvelen aan te sluiten, waren voor mij geen probleem. Bovendien is het fijn om een keer in teamverband op te trekken. Samen met Julia van Velthoven, Julia Samuelsson en Marije Peters train ik met drie andere atleten uit de top van Nederland. We maken elkaar daardoor sterker. Natuurlijk is dat in het begin even wennen (De Visser heeft hiervoor zes jaar individueel getraind, GD), maar ik merk meer voordelen dan nadelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport