Volledig scherm
De vrouwen van Union zijn nog ongeslagen. Archieffoto Bert Beelen

Vrouwen van Union nog ongeslagen

NIJMEGEN - Union is de grote surprise in de overgangsklasse A. De Nijmeegse hockeysters wonnen gisteren de topper tegen Tilburg (4-2) en gaan samen met NMHC ongeslagen aan kop.

Het ambitieuze Tilburg geldt als titelkandidaat. Ondanks de drie zeges wilde coach Frank Geers niets weten van bijgestelde ambities voor Union. Nynke Kappelle bezorgde Union na rust de winst. De aanvoerder bleef twee keer kalm bij een strafbal (3-2 en 4-2). Tilburg had de score geopend op sportpark De Kluis, waarna Pools international Amelia Katerla via een veldgoal gelijk maakte en nog voor de pauze uit een strafcornervariant de 2-1 scoorde. Direct na de rust maakte Tilburg 2-2.

NMHC boekte op eigen veld tegen Leonidas de derde zege van het seizoen: 4-1. Toch leidde de overwinning niet tot tevredenheid bij Tessa Schoenaker. Klaartje Mientjes zette Nijmegen op voorsprong. Na de 2-0 van Ellemiek Koenders, maakte Leonidas de aansluitingstreffer. Lynn van Norden en Koenders (strafcorner) stelden de zege veilig.

QZ staat na drie nederlagen, tegen de volledige top drie, voorlaatste. Toch putten de Nijmeegse hockeysters hoop uit de nederlagen. Ook gisteren tegen Voordaan (2-0) speelde de ploeg prima.Net als eerder tegen Union (3-2) en NMHC (1-2) bleef QZ tegen een topploeg lang overeind.

Regiosport