Volledig scherm
Frank Gentges op de tribune bij het duel van Devils tegen Antwerp. © BSR Agency

Weer nieuwe coach voor Devils: clubicoon Plamont vervangt Gentges

NIJMEGEN - Devils wisselt voor de tweede keer in twee maanden van trainer. Clubi­coon Ronnie Plamont is voor de rest van het seizoen hoofdcoach bij de Nijmeegse ijshockeyformatie. Hij vervangt Frank Gentges die, in elk geval tot de zomer, een stap terug doet. Volgens de Duitse oefenmeester zit een nek­blessure hem dwars.

Gentges werd begin november gepresenteerd als opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Alexander Jacobs. Gentges tekende toen een contract tot de zomer van 2021. Hij zal de rest van het seizoen aanwezig zijn bij wedstrijden, maar geen training geven en zich niet bemoeien met de speelwijze en opstelling van het team dat uitkomt in de BeNe-League.

De coach uit het Duitse Grefrath liep in oktober nekletsel op tijdens een training bij zijn vorige club Moskitos Essen. Daar ondervindt hij nog steeds de gevolgen van. Hij is nog aan het revalideren en zat, op voorschrift van artsen, tijdens wedstrijden van Devils niet op de bank, maar op de tribune. ,,Verzekeringstechnisch is het voorlopig niet meer mogelijk om mijn trainersactiviteiten uit te oefenen”, zegt Gentges. ,,Ik richt me op volgend seizoen.”

Hall of fame

De nieuwe coach Ronnie Plamont was jaren speler van Devils en won eind vorige eeuw verschillende prijzen. De 49-jarige Nijmegenaar staat in de hall of fame van de club en bekleedde een functie in de technische commissie. Hij deed een aantal seizoenen geleden een stap terug, toen zijn zoon Jay Plamont in de hoofdmacht terechtkwam. Die krijgt hij nu als speler onder zijn hoede. 

,,Ik en Jay hebben daar goed met elkaar over gesproken, ik stap nu vooral als coach in om de club uit de brand te helpen”, zegt de nieuwe trainer. Dat Gentges afhaakte als hoofdcoach was een verrassing voor Plamont. ,,Aan mij de taak om de rust snel terug te brengen, ook met oog op de bekerfinale (woensdag speelt Devils in Eindhoven tegen Heerenveen Flyers om de cup, GD.). Het belangrijkste is dat we zo snel mogelijk een team vormen. Buiten het ijs gaan alle spelers goed met elkaar om, maar op het ijs loopt het op een of andere manier niet.”

Volledig scherm
Vreugde bij Devils Nijmegen, vorige maand, na het behalen van de bekerfinale. © David van Haren

Stunten

Toch hoopt Plamont te stunten in de nationale bekerfinale. Devils is titelverdediger, maar treft het sterke Heerenveen Flyers. ,,Devils staat er dit seizoen op de momenten dat het moet. Heerenveen kan niet alle wedstrijden winnen. Dus op de vraag of we een kans maken, zeg ik volmondig ja.”

Gentges: ,,Het gaat slechts om één duel, dus dan zijn de kansen fifty-fifty. Ik hoop van harte dat de cup naar Nijmegen gaat.”  

Regiosport