Weinans op 'gewone schoenen' naar eerste NK-titel

APELDOORN - Valentijn Weinans heeft zondag zijn eerste Nederlandse titel veroverd. De 22-jarige atleet van Nijmegen Atletiek pakte tijdens het NK indoor in Apeldoorn goud op de 1.500 meter. Weinans (3.54,37 minuten) versloeg in de laatste 80 meter concurrent Bram Anderiessen (3.54,80).

,,Ik ben al twee maanden in goede vorm en riep al een tijdje dat ik Nederlands kampioen wilde worden, dus verrassend was het niet”, sprak Weinans.

Het goud mag dan geen verrassing zijn, Weinans kende nog wel een moeizame 1.500 meter in de series. ,,Ik heb wat achillespeesklachten, dus ik liep op normale hardloopschoenen in plaats van spikes. En ik had wat meer rust genomen dan normaal. Ik schrok wel hoe slap de spieren voelden. Gelukkig ging ik nog net door.”

EK-atletiek

Ook in de finale voelde Weinans zich ‘niet super’. Toch was hij goed genoeg voor goud. Weinans richt zich nu eerst op de crosskampioenschappen van maart, daarna wil hij zich kwalificeren voor het EK atletiek in Berlijn. Daarvoor moet hij de limiet van 3.39 minuten lopen, de Nijmegenaar liep onlangs een nieuw pr: 3.47,50. ,,Er moet nog veel gebeuren, maar ik denk dat ik het kan halen.”

Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport