Volledig scherm
PREMIUM
Yoeri Havik (l) en Wim Stroetinga (r) met hun zesdaagsetrofee. In het midden: oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. © photo: Cor Vos

Wielericoon Ton Welling uit Beuningen: ‘Winst in Zesdaagse mooiste zege van onze ploeg’

BEUNINGEN - Ton Welling heeft ruim dertig jaar ervaring in de wielerwereld. Maar de teammanager, ploegleider en eindverantwoordelijke van het Vlasman Cycling Team gaat nog steeds uit zijn dak bij een zege.

Volledig scherm
Wim Stroetinga en Yoeri Havik tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. © Cor Vos

Dinsdagavond was het weer raak voor het wielericoon uit Beuningen. Na een spannende slotdag wonnen zijn baanwielrenners Yoeri Havik en Wim Stroetinga de prestigieuze Zesdaagse van Rotterdam.

Welling zag het allemaal gebeuren thuis vanaf de bank, waar hij keek naar de rechtstreekse uitzending op TV Rijnmond.

Door het dolle heen
,,Ik ben twee dagen in Ahoy geweest, maar daar kan ik niet meer zoveel voor die jongens doen”, zegt Welling. ,,Ik heb wel veel contact met ze. Heb ze na de zege ’s nachts allebei aan de telefoon gehad. Ze waren door het dolle heen. Ik was dat ook. Dit is voor onze ploeg de mooiste overwinning tot nu toe. Hier waren we écht op uit.”

Havik en Stroetinga begonnen in Ahoy als tweede aan de zesde dag, maar op het eerste onderdeel van de avond (een koppelkoers) pakten de twee van Vlasman een ronde winst. Daardoor kwamen ze aan de leiding. Die positie verdedigden ze met verve: op de laatste koppelkoers van de avond pakten ze nóg een ronde voorsprong.

Quote

Het is de meest prestigieu­ze meerdaagse, deze willen de jongens allemaal winnen

Ton Welling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport