Een Poolse deelnemer tijdens de wegwedstrijd van het WK wielrennen voor studenten, in 2018 in Braga in Portugal.
Volledig scherm
Een Poolse deelnemer tijdens de wegwedstrijd van het WK wielrennen voor studenten, in 2018 in Braga in Portugal. © WUCC

WK wielrennen voor studenten in Nijmegen waarschijnlijk verschoven naar juni 2021

NIJMEGEN - Ook het WK wielrennen voor studenten, dat van 9 tot en met 14 juni in Nijmegen zou worden verreden, gaat vanwege de coronacrisis niet door. 

De organisatie van het World University Championship Cycling (WUCC) overlegt met de internationale studentensportbond FISU over een nieuwe datum. Juni 2021 wordt als meest reële mogelijkheid genoemd.

Veiligheid

‘De voorbereidingen voor het WK waren in volle gang', laat Joost van Wijngaarden, voorzitter van de organisatie, in een persbericht weten. ‘We keken uit naar een prachtig evenement over een paar maanden, maar de veiligheid van deelnemers, stafleden, vrijwilligers en andere betrokkenen is nu het allerbelangrijkst’.

Tijdens het WUCC nemen studenten uit heel de wereld het tegen elkaar op in een tijdrit, twee mountainbikewedstrijden (de sprint en de olympische afstand) en een wegwedstrijd. Er waren diverse koppelingen met andere evenementen, zoals de wielerwedstrijd Omloop der Zevenheuvelen. Die kende dit jaar, vanwege het WK, alleen een koers voor recreanten (op 14 juni). Die blijft vooralsnog als losstaand evenement op de kalender. Een mountainbikewedstrijd voor de jeugd vervalt.

Regiosport