Beeld van Trajanum-Wyba.
Volledig scherm
Beeld van Trajanum-Wyba. © David van Haren

Wyba in bekerderby te sterk voor Trajanum

NIJMEGEN – De basketballers van Wyba wonnen in de eerste bekerronde de derby tegen Trajanum: 54-68. De wedstrijd bleef tot halverwege het vierde kwart spannend. De eerstedivisionist uit Wijchen sloeg in het universitair sportcentrum in het tweede kwart een gaatje met de thuisploeg, die in de tweede divisie speelt. Toch lukte het de formatie van coach Michael Schuurs niet de Nijmegenaren snel op de knieën te krijgen.

Na een spannend eerste kwart (19-20) haalde Wyba in het tweede kwart wat vaart uit het spel (9-16). Na het derde kwart stond het echter ‘slechts’ 42-48 (14-12), waardoor Trajanum lichte hoop op een stunt hield. Pas in de laatste vijf minuten werd het verschil meer dan tien punten.

Bij de thuisploeg was Bram van Loenen goed voor 16 punten, Mark Kroezen noteerde 10 punten. Namens Wyba tekende Thijs van Beek voor 17 punten, Enzo Swart en Roel van Beek scoorden 11 punten.

De tegenstander van Wyba in de tweede ronde van de beker is nog niet bekend. Vanaf de derde ronde stromen ook de eredivisieteams in.

Regiosport