Volledig scherm
Beeld van Wyba - DAS. © Bert Beelen

Wyba na spannende slotfase onderuit: ‘Alsof er even geen focus was’

WIJCHEN - Wyba is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. De basketballers uit Wijchen gingen zaterdag in sporthal Arcus nipt ten onder tegen DAS uit Delft: 55-59. Doordat de concurrenten in de eerste divisie A ook misstappen maakte, blijft de gedeelde derde plaats nog wel gehandhaafd voor de ploeg van trainer Michael Schuurs.

De Wijchenaren begonnen zaterdag flitsend aan het thuisduel. Binnen no-time had de thuisploeg een voorsprong van negen punten te pakken, maar door verdedigende fouten gaf Wyba die uit handen. Hoewel de thuisploeg kans op kans kreeg via vrije worpen, werden veel van deze kansen gemist. Mede daardoor bleven de ploegen in evenwicht tot het eind van de tweede periode: 31-31.

In de derde periode was het DAS dat de dienst uitmaakte. De basketballers uit Wijchen kwamen er niet aan te pas, maar in de vierde periode kwamen zij alsnog terug. Met nog twee minuten op de klok had Wyba een nipte voorsprong (53-52) te pakken. Een bloedstollend spannende slotfase volgde, maar de bezoekers uit Delft wisten het klusje uiteindelijk te klaren: 55-59.

Hoewel de ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren, baalde Corstiaan Kan stevig van de thuisnederlaag. ,,We hebben het in de derde periode laten liggen”, zei Kan, die negentien punten scoorde tegen DAS. ,,Het leek wel alsof er even geen focus was, kunnen ons niveau dan gewoon niet vasthouden. Verkeerde passes en gemiste vrije worpen. Dat mag in een thuiswedstrijd niet gebeuren. In deze competitie is iedere wedstrijd een uitdaging. Dat is leuk, maar nu baal ik vooral enorm.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport