Volledig scherm
Susan Krumins moet even bijkomen na haar race tijdens de Next Generation Athletics, waar ze de limiet op de 5000 meter liep voor de EK atletiek. De Nijmeegse is één van de 22 atleten uit de regio die geplaatst zijn voor de NK. © David van Haren

Zevende NK voor Emmerzaal; liefst 22 atleten uit regio Nijmegen geplaatst

NIJMEGEN - Ze doet ‘gewoon’ weer mee aan de NK atletiek. Alleen was de aanloop voor discuswerpster Jill Emmerzaal voor haar zevende NK door haar verhuizing naar België compleet anders.

De atlete van Nijmegen Atletiek, één van de 22 atleten uit de regio die geplaatst zijn voor de Nederlandse titelstrijd in Utrecht, woont sinds dit jaar voor haar werk in Leuven (België). ,,Ik heb me aangesloten bij een vereniging en heb veel wedstrijden in België gedaan”, zegt Emmerzaal. ,,Dat was voor mij een grote verandering.”

Twee keer brons

Quote

Die manier van communice­ren was in het begin echt wennen

Jill Emmerzaal, discuswerpster

Vooral de manier van trainen is anders dan in Nederland. ,,De trainer let op andere aspecten en zegt minder direct hoe hij erover denkt. Die manier van communiceren was in het begin echt wennen.”

De 27-jarige Emmerzaal pakte in 2014 en 2015 brons bij de Nederlandse titelstrijd, maar een prijs is dit jaar niet haar hoofddoel. ,,Ik wil graag over de vijftig meter gaan, daar hik ik al lange tijd tegenaan. Door mijn werk als onderzoeker aan de universiteit van Leuven heb ik niet altijd tijd om het maximale eruit te halen.”

Twan Evers

Voor Twan Evers, specialist op het onderdeel hink-stap-sprong, is het nog maar de vraag of hij komend weekeinde in actie komt in Utrecht. De 23-jarige atleet van AV Wijchen heeft een ingescheurde rechterhamstring. ,,Het is een belangrijk toernooi, maar ik kan niet te veel risico nemen. De kans dat ik meedoe is fiftyfifty.”

Kanshebbers

Uit de regio Nijmegen zijn 22 atleten zeker van NK-deelname, onder wie de topatleten Mike Foppen (1500 meter), Susan Krumins (5000 meter), Valentijn Weinans (1500 meter) en Jesper van der Wielen (5000 meter). Zij gelden allemaal als kanshebbers op hun afstand.

Overzicht per atletiekvereniging:
AV Wijchen
Jordi van Horssen (200 meter), Twan Evers (hink-stap-sprong).

Nijmegen Atletiek
Dani Nivillac, Delano van Orsouw, Jan Polman en Ruzjairo St Jago (allen 100 meter), Valentijn Weinans (1500 meter), Mohamed Ali (5000 meter), Jill Emmerzaal (discus).

Cifla
Mike Foppen, Youri Pessy (beiden 1500 meter), Jesper van der Wielen (5000 meter), Susan Krumins, Irene van Lieshout, Marije Peters, Julia van Velthoven (5000 meter).

’t Haasje
Bram Elevelt (horden), Vera Feitsma (horden), Margo Heurman (400 meter), Marco Otten (400 en 800 meter), Moniek Riemersma (100 en 200 meter), Krista Smit (100 meter).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport