Volledig scherm
Fientje Smits (rechts) speelde haar laatste wedstrijd voor Wijchen. Beeld uit een eerder duel. Archieffoto. © Flip Franssen

Zusjes Smits nemen afscheid van Wijchen met nederlaag

WIJCHEN - De hockeysters van Wijchen hebben met een nederlaag afscheid genomen van de tweede klasse D. De ploeg van coach Meta Bouwmans was al zeker van degradatie na het verliespartij tegen Spitsbergen in de vorige speelronde. Fientje en Geertje Smits speelden hun laatste wedstrijd in het groene tenue en verloren met Wijchen van Leusden (0-2).

De thuisploeg speelde een slordige eerste helft en creëerden nauwelijks kansen. Uitgerekend Fientje Smits verspeelde de bal op het middenveld, waarna de bezoekers uit het Utrechtse Leusden na 25 minuten via Bodiele van Werkhoven op voorsprong kwamen.

In de tweede helft zag het publiek langs de kant een heel ander Wijchen. Direct na rust drukte de vrouwen van Bouwmans door en hoopte de gelijkmaker te forceren. Het resulteerde in grote kansen van Susan Bosman, Sanna van As en Elle de Korte, maar de bal wilde er, geheel in het teken als de rest van het seizoen, niet in.

Tien minuten voor tijd counterde Leusden naar de 0-2. Frederieke Vis draaide om haar eigen as heen en haalde koelbloedig met haar forehand hard uit. Vijf minuten voor tijd kregen de zusjes Smits een publiekswissel, waarna het teleurgestelde seizoen voor Wijchen er op zat.

Regiosport