Volledig scherm
Wereldkampioen Laura Smulders (links) en Merel Smulders tijdens de kwalificaties van het EK BMX. © ANP

Zussen Smulders en Baauw probleemloos door op EK

GLASGOW – Laura Smulders, Merel Smulders en Judy Baauw hebben de heats op het EK BMX glansrijk overleefd. De drie BMX’sters eindigden vrijdag in de kwalificaties alle drie bij de eerste vier in hun race, waardoor ze zich plaatsten voor halve finales van zaterdag.

De zusjes Smulders uit Horssen en Baauw uit Zoelmond horen bij de topfavorieten op het EK in Glasgow. De drie Nederlandse rensters eindigden op het afgelopen WK, twee maanden geleden, als eerste (Laura Smulders), tweede (zusje Merel) én derde (Baauw).

Winst in heats

De Smulders-zussen, die samenwonen in Wijchen en in hetzelfde team rijden, kwamen beiden in de eerste kwalificatiereeks in actie. Een serie bestond uit drie ‘runs’, waarna de eerste vier BMX’sters zich plaatsten voor de halve finales.

Laura Smulders (24) won alle drie haar runs. Merel (20) werd een keer vierde en twee keer tweede, waarmee ze in de heat achter haar zus als tweede eindigde.

Finale

Baauw (24) won haar kwalificatie ook met drie zeges, voor landgenote Ruby Huisman die drie keer tweede werd. Ook Manon Veenstra overleefde de kwalificaties.

De twee halve finales zijn zaterdag aan het einde van de ochtend. In de middag is de finale.

Volledig scherm
Merel Smulders (rechts) blijft haar zus Laura voor, al pakt de oudste van de twee alsnog de zege in de kwalificatie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport