Dammer Simon Harmsma (midden in geel shirt) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Dammer Simon Harmsma (midden in geel shirt) op archiefbeeld. © Raphael Drent

14-jarige dammer Simon Harmsma helpt Denk en Zet aan winst op Wageningen

WAGENINGEN - De dammers van Denk en Zet wonnen bij WSDV in Wageningen voor de vierde keer in de ereklasse met de nipte cijfers: 11-9. 

De Culemborgers staan na de winst van Hijken op Schiedam alleen tweede.

De 14-jarige Simon Harmsma was goed voor winst en het beslissende elfde bordpunt. Pim Meurs noteerde winst na een doorbraak. Vlak daarvoor zag Peter Steijlen zijn voordeel wegebben.

Tjeerd Harmsma, met John van den Borst bij de kraker: ,,Het bleef lang spannend. Na vier uur was de uitslag onzeker. De beslissende fase was voor ons, we doen nog mee om de titel.’’ Op 1 februari volgt de titanenstrijd tegen Huissen. Pas in de laatste ronde volgt koploper Hijken.

De dit seizoen sterk acterende Bas Messemaker verloor als enige; hij bezweek tegen het drukspel van oud-wereldkampioen Schwarzman. Evenwicht was er tussen Kees Thijssen en collega-grootmeester Jan Groenendijk. Ook Dik de Voogd, Vladislav Valjuk, Paul Oudshoorn, Jean Marc Ndjofang en Boudewijn Derkx remiseerden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport