Volledig scherm
PREMIUM
FC Lienden-doelman Thom Jonkerman kan treffer van ASWH niet verhinderen in beslissingduel om plek in tweede divisie. © BSR Agency

Anti-climax voor FC Lienden in bizar jaar

LIENDEN - Het was voor FC Lienden dit seizoen vechten tegen de ondergang. Een abrupt einde leek er in december te komen. De club herpakte zich, maar ging uiteindelijk op het veld toch nog kopje onder in de tweede divisie.

Liefst 37 spelers maakten dit seizoen minuten in het shirt van FC Lienden. Niet omdat trainer Hans van de Haar dat zo graag wilde, maar omdat het moest. De halve selectie verliet de club in de winterstop, toen uitsluiting uit de tweede divisie dreigde. 

Van de Haar zocht hoogstpersoonlijk een nieuwe sponsor nadat geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer er mee stopten, haalde nieuwe spelers naar de club en pakte met die nieuwe selectie meer punten dan voor de winterstop. 

Via de nacompetitie leek FC Lienden het bijna onmogelijke te bewerkstelligen, maar in de allerlaatste wedstrijd, in de allerlaatste minuut, een paar seconden voor het laatste fluitsignaal van het seizoen, ging het toch nog mis. En dus speelt FC Lienden volgend seizoen in de derde divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport