Volledig scherm
Thymen Arensman, hier in actie in Bergen, wil ook in 2018 naar het WK. © photo: Cor Vos

Arensman gelooft na sleutelbeen-operatie in mooi najaar

DEIL - Wielrenner Thymen Arensman brak op 10 juni zijn linkerduim en rechtersleutelbeen in de eerste etappe van de Ronde van Italië voor beloften. Vijf dagen later ging hij onder het mes en twee dagen later zat hij weer op de fiets.

Arensman hield aan zijn tuimeling in Italië twee breuken over. Zijn val ving hij op met zijn schouder, waarna een andere renner waarschijnlijk op zijn hand is gaan staan.

Operatie

,,Dat is de enige logische verklaring”, stelt hij. ,,Mijn duim zat niet meer aan de rest van mijn hand vast en hing er maar een beetje bij. Die moest tijdens een operatie met pinnen aan elkaar vastgezet worden. En aangezien ik geopereerd moest worden, heb ik gevraagd of ze ook mijn sleutelbeen vast konden zetten, dat zou het herstel versnellen.”

Maar wat eerst als een eenvoudige breuk werd gezien, bleek eenmaal op de operatietafel gecompliceerder. ,,Mijn sleutelbeen lag in vijf stukken”, vervolgt Arensman. ,,Ik ben blij dat ik op een operatie heb aangestuurd, anders was dat pas veel later aan het licht gekomen en had ik misschien wel wekenlang lopen tobben.”

WK 

Arensman hoopt dat komende week de pinnen uit zijn pols verwijderd worden. ,,Ik ga een paar dagen later met mijn ouders op vakantie in de Alpen en hopelijk kan ik dan weer voluit trainen. Er komen nog mooie koersen, zoals het WK in Innsbruck.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport