Volledig scherm
Thijmen Arensman moest in Frankrijk alleen de Sloveen Tadej Podacar voor zich dulden. © photo: Cor Vos

Arensman maakt indruk in Tour de l'Avenir

ST. COLOMBAN-DES-VILLARDS - Thijmen Arensman (18) uit Deil is tweede geworden in de Tour de l'Avenir, een van de belangrijkste beloftenkoersen. In Frankrijk was alleen de Sloveen Tadej Podacar sterker.

Het slot van de wedstrijd speelde zich af in de Franse Alpen. Arensman (SEG Cycling Academy) was de jongste deelnemer en was in alle negen etappes voorin te vinden.

Vooraf wist Arensman niet waar hij stond na zijn revalidatie van een val in de Giro U23. ,,Er stonden hier eigenlijk alleen maar profs aan de start, waartegen ik het als eerstejaars belofte moest opnemen’’, vertelde hij vanuit Frankrijk.

,,Mentaal viel het niet mee om na de val weer op niveau te komen. Op vakantie heb ik veel in de bergen getraind, maar een berg oprijden is in een wedstrijd heel anders dan in training. Meestal heb ik geen problemen om snel weer op niveau te komen.”

Veel last van zijn blessure, die hij drie maanden geleden opliep in de Giro d’Italia onder 23, had Arensman niet. In juni van dit jaar brak hij in Italië zijn duim af en zijn sleutelbeen. ,,Tijdens de wedstrijd voelde ik het niet vanwege de adrenaline in mijn lichaam’’, vertelt hij. ,,Na de wedstrijd had ik er wel een beetje last van. Angst had ik alleen in de afdaling van de Chaussy, daar miste in samen met Podacar een bocht. Aan mijn daalkunsten moet ik trouwens nog gaan werken. We kwamen wel weer terug samen in de kopgroep.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport