Thymen Arensman.
Volledig scherm
Thymen Arensman. © BELGA

Arensman tekent contract bij Team Sunweb

DEIL - Thymen Arensman heeft voor 2,5 jaar een contract getekend bij Team Sunweb. De 19-jarige wielrenner uit Deil treedt per 1 juli 2020 in dienst van de Duitse WorldTour-ploeg.

Profploegen toonden vorig jaar al belangstelling voor de talentvolle wielrenner, maar Arensman hield tot nu toe de boot af. Hij behaalde vorig jaar eerst zijn gymnasiumdiploma en schreef zich in voor een studie geschiedenis aan de universiteit van Utrecht. ,,Ik vind mezelf nog te jong om beroepsrenner te worden, dus ik had met mijn huidige ploeg SEG Racing Academy afgesproken dat ze aanbiedingen van profploegen zouden afhouden tot na het NK dit jaar.”

Na het Nederlands kampioenschap had Arensman - die vorig jaar indruk maakte zijn derde plaats in Parijs-Roubaix voor beloften en met zijn tweede plaats in de Tour de l’Avenir - contact met Sunweb. ,,Er was meteen een klik en het team en ik delen dezelfde visie”, vervolgt hij. ,,Ik krijg bovendien de vrijheid om mijn studie af te maken en om in de winter te blijven crossen. Dat is heel belangrijk voor mij.”

Arensman tekende een contract voor de zomer van 2020 tot eind 2022. ,,Ik wil mezelf, ook vanwege mijn studie, nog even tijd geven om mentaal de puntjes op de i te zetten. Maar ik kijk er zeker naar uit om in een professionele omgeving als die van Sunweb te mogen werken en om hopelijk grote rondes te kunnen rijden. Maar mijn grote doel is vooral om mezelf te verbeteren en veel te leren.”

Ook de ploegleiding wil het rustig aan doen met Arensman. ,,De focus ligt op de lange termijn”, aldus Sunweb-coach Marc Reef. ,,Hij zal in het begin een gecombineerd weg- en cyclocrossprogramma rijden met als doel zich stap voor stap te ontwikkelen als renner.”

Arensman komt vanaf volgende week donderdag met de Nederlandse ploeg in actie in de Tour de l’Avenir.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport