Volledig scherm
© Thinkstock

Basketbalsters Flip Stars roepen om versterking

TIEL - De basketbalsters van tweedeklasser Flip Stars zagen afgelopen zomer drie speelsters onverwacht vertrekken. Ze zijn daarom op zoek naar versterking.

De formatie moest onverwacht afscheid nemen van Larisa Steigerwald, Daniëlle van der Pal en Lotte Uijtendaal. Eerder was al duidelijk dat Hannah Wijkamp zou vertrekken naar Batouwe in Bemmel. De Tielse ploeg bestaat nu nog maar uit zes speelsters en moet komend seizoen daarom een beroep doen op recreanten.

Oproep
„Als er geen mensen bij komen, verwacht ik dat we soms te weinig speelsters mee naar een wedstrijd kunnen nemen", vreest coach Jacco Meems. Hij doet dan ook een oproep aan vrouwen die graag zouden komen basketballen. Ervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Ook beginners zijn dus welkom. „Er moeten gewoon vrouwen in Tiel en omstreken zijn die deze sport wel willen proberen", is Meems overtuigd. Geïnteresseerden kunnen zich elke maandag om 19.45 melden in de Westroijenhal in Tiel.

De competitie van de basketbalvrouwen start op zaterdag 1 oktober.

Meer over de vrouwen van Flip Stars in de Gelderlander van zaterdag 17 september, editie Rivierenland. Ook te lezen in de e-paper.

Regiosport