Volledig scherm
BC Culemborg op archiefbeeld. © William Hoogteyling

BC Culemborg is niet te stuiten in derde divisie

CULEMBORG - De badmintonners van BC Culemborg lijken een maatje te groot voor de ‘concurrentie’ in de derde divisie. De Culemborgse ploeg lijkt zonder problemen op weg naar het kampioenschap in de derde divisie. Tegen Bavel verloren alleen Stephen Tjoa en Marco Vermeulen hun single: 6-2.

,,Maar dan zie je dat dat geen gevolgen heeft, we zijn in de breedte zo sterk dat we die twee verlie4spartijen moeiteloos compenseren”, keek David Noya terug. Hij won samen met Bo Kneefel, vorig jaar eveneens zijn teamgenote bij Houten, de mix in twee sets. Ook Jasmine Paap en Tjoa hadden in de mix maar twee sets nodig. Kneefel en Paap waren zowel in hun enkel als in hun vrouwendubbel ongenaakbaar. Vermeulen en Tjoa maakten het scces compleet door eveneens hun dubbel te winnen. De voorsprong van BCC is inmiddels opgelopen tot twaalf of meer punten op BCH, Zwaluwen en Bavel én de Culemborgers hebben nog een wedstrijd te goed.

Een divisie hoger leed BC Thiela een nederlaag. De Tielse ploeg ging met 5-3 onderuit bij Asterix en deelt nu de tweede plaats met de Rotterdammers. Coby Broodman pakte met Alexander Schekkerman en Olga van den Berg haar dubbels. Schekkerman won bovendien zijn enkelspel.  

Regiosport