Quint Hofmann in actie namens BC Culemborg.
Volledig scherm
Quint Hofmann in actie namens BC Culemborg. © Foto Raphael Drent

BC Culemborg op weg naar kampioenschap

CULEMBORG - BC Culemborg is in de derde divisie niet te stuiten, nog geen enkele wedstrijd hebben de badmintonners verloren. De Culemborgse badmintonners tekenden voor een 7-1 overwinning op Olympia’56 3 uit Tegelen.

Hoewel de situatie er rooskleurig uitziet, heeft het Culemborgse team wel te maken met blessures. Zo kampt speler David Noya met zijn tweede blessure dit seizoen ,,Balen, ik hoop de laatste wedstrijd nog te kunnen spelen.’’ Gelukkig komt er hulp uit het verre zuiden. Noya’s neef Quint Hofmann uit Heerlen valt in.

Hofmanns eerste duel is de mannensingle waarin de Limburger uit de startblokken schiet. In een mum van tijd komt hij met 6-2 voor. Het blijft niet zo gemakkelijk voor hem en het staat niet veel later 13-13. Hofmann geeft gas bij, met scherpe smashes en slimme korte shuttles sleept hij de eerste set binnen met 21-16.

,,Wauw, hij serveert echt heel hoog’’, merkt speelster Bo Kneefel op over het spel van haar tijdelijke teamgenoot. De wedstrijd wordt in het midden van de sportzaal gespeeld, waar de nok het hoogst zit ,,Ja, ik maak gebruik van iedere meter die ik heb’’ lacht Hofmann.

Wel maakt Geert Derikx van Olympia het hem moeilijk, de tweede set gaat in eerste instantie gelijk op. Wanneer Hofmann op 11-7 komt, is de puf bij Derikx er uit. Ook de tweede set is voor Hofmann: 21-10. Net als Hofmann kende heel BC Culemborg weinig moeite met de tegenstand.

In de laatste set van de wedstrijd maakten Maikel Ruijs en Coby Broodman het verschil voor BC Thiela. De Tielse ploeg won met 5-3 van Roosterse BC 3. Volgens speler Alexander Schekkerman was de winst niet vanzelfsprekend nadat alleen hij en Broodman hun singles hadden gewonnen. ,,De dubbels en de mixwedstrijden hebben het tij voor ons doen keren.’’

BC Thiela staat nog altijd tweede. ,,Dit hadden we niet verwacht. We moeten wel heel blijven voor de laatste wedstrijden”, grapte hij. ,,Coby heeft met haar duim tussen de deur gezeten en Olga verdraaide vandaag bijna haar knie.”

Regiosport