Volledig scherm
BC Thiela op archiefbeeld. © Raphael Drent

BC Thiela freewheelend naar een 8-0 overwinning

TIEL - De badmintonners van BC Thiela hadden een gemakkelijke dag tegen laagvlieger Invictus 2. De hekkensluiter kwam er in Tiel niet aan te pas: 8-0.

Met die zege verstevigde BC Thiela zijn tweede plaats in de tweede divisie. De mannen van de Tielse ploeg kampen al het hele seizoen met fysieke problemen. Rohald Vermeulen kwam nauwelijks in actie en ook Maikel Ruijs is al enige weken niet fit. Daardoor speelt Alexander Schekkerman meer wedstrijden dan zijn bedoeling is. Tegen Invictus speelden Schekkerman en de nog herstellende Ruijs beiden drie wedstrijden. ,,Dat kon wel, omdat we wisten dat dit geen sterke tegenstander was”, vond Ruijs. Olga van den Berg en Coby Broodman kwamen eveneens niet in de problemen.

Een divisie lager is BC Culemborg onbedreigd op weg naar het kampioenschap. De Culemborgers konden het zich vrijdagavond tegen nummer zeven Vridos zelfs permitteren om David Noya wedstrijdritme te laten opdoen.

Hij en Marco Vermeulen verloren de singles, alle andere partijen werden gewonnen. Jasmine Paap en Bo Kneefel het enkelspel en samen het dubbel. Net als Stephen Tjoa en Vermeulen. Ook de mixen Noya/Kneefel en Tjoa/Paap waren voor BC Culemborg. Het werd 6-2.

Regiosport