Judy Baauw (3) in actie tijdens de door haar gewonnen wereldbekerwedstrijd op Papendal.
Volledig scherm
PREMIUM
Judy Baauw (3) in actie tijdens de door haar gewonnen wereldbekerwedstrijd op Papendal. © W Vzoeren

BMX’er Judy Baauw jaagt op een medaille maar is een perfectionist: ‘Het is soms een valkuil’

ARNHEM / ZOELMOND - Alles moet kloppen bij Judy Baauw. De BMX’ster uit Zoelmond dwingt zichzelf tot het uiterste. Over een jaar moeten al haar inspanningen leiden tot een medaille op de Spelen in Tokio.

‘Er staat file op de A50, ik ben een paar minuten later.’ Het bericht komt van de telefoon van Judy Baauw. Even na één uur draait de BMX’ster uit Zoelmond haar bestickerde caddy de parkeerplaats van Hotel Papendal op. Ze verontschuldigt zich voor de vertraging en schuift aan voor het interview.

,,Ik houd er niet van te laat te komen”, zegt de 25-jarige wereldtopper. ,,Als er oponthoud is, zit ik echt te stressen.”

Het typeert de persoon Baauw. Ze is een perfectionist en wil het liefst alles goed doen. Op de BMX-baan, maar zeker ook daarbuiten. ,,Dat heb ik al van kleins af aan. Op school, thuis. Het is soms een valkuil. Niet alles gaat zoals je wilt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport