Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: oud-damkampioen Boudewijn Derkx. © Paul Rapp

Boudewijn Derkx wil stunten met vriendenteam Denk en Zet

CULEMBORG - Met een groep vrienden willen de dammers van Denk en Zet uit Culemborg meedoen voor een ‘podiumplaats’ in de ereklasse. De start is al prima voor Boudewijn Derkx en zijn kompanen.

De dammers van Denk en Zet brengen dit seizoen een vriendengroep achter de borden. De selectie bestaat uit twaalf spelers, waaronder herintreders Boudewijn Derkx, Bas Messemaker en Dik de Voogd. De Culemborgers begonnen de competitie met een 14-6 overwinning op Westerhaar.

Boudewijn Derkx was na de ruime zege op Westerhaar bij zijn rentree in Denk en Zet uitgelaten: ,,Het werd een onverwacht hoge uitslag. We kwamen overigens door een file met flinke vertraging in de speelzaal maar hadden er geen nadeel van. Ja, we doen het voor zo’n uitslag.”

Wereldreis

Derkx keerde bij de Culemborgse ereklasser terug van een wereldreis, Bas Messemaker kwam over van Constant Charlois en Dik de Voogd, die tijdelijk was gestopt, heeft het spelen in de competitie hervat. Zij keren terug in de spelersgroep, waarvan ook Tjeerd Harmsma en John van den Borst deel uitmaken.

De speler van Denk en Zet verbleef tijdens zijn wereldreis twintig maanden in Azië waar hij twaalf landen bezocht, hij heeft na zijn terugkeer het dammen weer opgepakt. 

,,Dammen laat me niet los. Ik trek veel op met Pim Meurs, Bas Messemaker en Dik de Voogd. We zoeken elkaar regelmatig op en dan komt vaak het dambord op tafel. In juni waren we met een groepje op een internationaal toernooi in Praag. Verder doe ik weinig, maar het WK in Ivoorkust heb ik wel weer intensief gevolgd.”

Sneldammen

Quote

Als een goede dag hebben, kunnen we van alle teams winnen

Boudewijn Derkx, Damvereniging Denk en Zet

,,Vorige week zaten we met de vriendengroep bij elkaar en zijn we gaan sneldammen. Serieus voorbereiden op de competitiewedstrijd kun je dat niet noemen. Maar we hebben voldoende routine in huis. Ook na afloop van de wedstrijd blijven we samen. Je mag ons zien als een groep die de sport volledig op amateurbasis beoefent. We spelen voor de lol, maar doen dat serieus. We willen winnen en mikken op een podiumplaats”, legt Derkx uit.
Denk en Zet beschikt over een brede basis. Derkx: ,,Gezien onze speelsterkte met een gemiddelde rating net boven 1400 punten is dat een realistische doelstelling. Als we een goede dag hebben, kunnen we van alle teams op dit niveau winnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport