Volledig scherm
Martijn van de Ven was op dreef in Zwitserland. © William Hoogteyling

Brons voor judoka Martijn van de Ven in Europa Cup

DEIL - Judoka Martijn van de Ven uit Deil heeft in Uster (Zwitserland) brons gehaald bij een Europa Cup-wedstrijd

In zijn eerste jaar bij de senioren staat het programma nog niet helemaal vast voor Van de Ven. De 20-jarige judoka uit Deil zou in ieder geval wel aan alle Europa Cup- wedstrijden deelnemen, maar miste de eerste in Rome doordat hij in de week ervoor een schouderblessure opliep.

Van de Ven verloor in Uster maar één partij. In de tweede ronde was de Georgiër Lasha Bekauri te sterk. Hij won het toernooi uiteindelijk ook. Maar ook over die partij was Van de Ven tevreden. 

,,Ik had een keer eerder tegen hem vaker tegen hem gejudood. Deze keer was hij te sterk, maar de partij duurde wel drieënhalve minuut, terwijl hij zijn meeste partijen in 25 seconden besliste. Maar hij bleef de hele wedstrijd de betere.”

Via de herkansing knokte de Deilse judoka zich alsnog naar de derde plaats door achtereenvolgens de Polen Marcyn Partika en Wojchieg Punda, de Fransman Yanis Djeroro en de Nederlander Raymon de Vos te verslaan. ,,Raymon ken ik natuurlijk wel, hij zit ook in het Nederlands team. Maar we trainen slechts heel af en toe eens samen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport